• 27430-22973
  • 6972854406
  • Πηλέως 27
  • Ελένη - Νικολάου - Κουτσουμπέλα
    Πολυτελείς Βιοκλιματικές Μεζονέτες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η κατασκευή

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό και τον κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας και σεβασμό στο περιβάλλον.

Η θεμελίωσή του είναι κατασκευή Randie.

O σοφάς του κτιρίου έχει φτιαχτεί με το χέρι. Έχουν χρησιμοποιηθεί ενισχυμένα υλικά, τσιμέντα συγκολλητικές ρητίνες και  αδιαβροχοποιητικό.

 

Για την θερμομόνωση των διπλών εξωτερικών τοίχων έχει χρησιμοποιηθεί το θερμοανακλαστικό υλικό της Fibrex Hellas Double Bubble poly καθώς και για την θερμομόνωση του δώματος της οικοδομής, το Double Bubble Concrete της ίδιας εταιρείας.
    

Έχουν τοποθετηθεί κουφώματα εξωτερικά από  αλουμίνιο Εταιρείας PROFILCO/35 συρόμενα (1η   βαριά  σειρά) με αναδυόμενους πρόσθετους οδηγούς και  διπλά τζάμια. Τα ρολά είναι ηλεκτρικά με αλουμίνια ψάθα, σήτες  συρόμενες με πλέγμα από υλικά faber glass (άκαυστο πλαστικό). Οι εξωτερικές πόρτες είναι θωρακισμένες με επένδυση αλουμινίου εσωτερικά και  εξωτερικά, έχουν διπλή θωράκιση με σταθερά κλειδώματα.
    

Στα διαμερίσματα παρέχεται κεντρικό σύστημα  κλιματισμού, ψύξης-θέρμανσης με μονοσωλήνιο σύστημα ανεξάρτητης παροχής για κάθε δωμάτιο. Κάθε  διαμέρισμα είναι αυτόνομο και ελέγχεται από κεντρικό θερμοστάτη χώρου και κεντρική ηλεκτροβάνα. Σε κάθε  δωμάτιο έχει τοποθετηθεί FAN-COILS ανάλογης απόδοσης με ενσωματωμένο θερμοστάτη για ελεγχόμενη  θερμοκρασία δωματίου. Το κεντρικό σύστημα θέρμανσης λειτουργεί με λέβητα πετρελαίου και της ψύξης με  κεντρική κλιματιστική μονάδα αέρος-νερού. Η εγκατάσταση των σωληνώσεων έχει κατασκευασθεί από  χαλκοσωλήνα Φ18 τοποθετημένη ενδοδαπέδια χωρίς κολλήσεις με εργοστασιακή μόνωση.
    

Έχουν τοποθετηθεί  υπόγειες παροχές ρεύματος. Η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι τριφασική Ν2, με τριφασικό πίνακα και υλικά  Δυτικής Γερμανίας (εταιρείας GAYER). Τα κυκλώματα φωτισμού είναι ανεξάρτητα (κάθε δωμάτιο και  ασφάλεια). Κάθε πίνακας έχει (12) ασφάλειες. Θυροτηλέφωνα εξωτερικά εσωτερικά, μπουτονιέρα έξω και  κουδούνι στην κάθε κυρία είσοδο. Ανεξάρτητο συναγερμό με παγίδες και (ραντάρ). Κεντρική εγκατάσταση  δορυφορικής και επίγειας τηλεόρασης. Οι πίνακες κωδώνων και οι πρίζες είναι ΛΕΓΚΡΑΝΤ. ‘Έχει γίνει  εγκατάσταση για INTERNET με καλώδιο U.T.P. και στερεοφωνική εγκατάσταση για ηχεία.
    

Οι μπαταρίες κουζίνας  και λουτρών είναι GROHE, τα είδη υγιεινής είναι ROCA και οι μπανιέρες είναι IDEAL STANDART. ‘Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί  είναι αρίστης ποιότητας και κατασκευής.
    

Την ιδιαιτερότητα του κτιρίου διασφαλίζει η διακριτική περίφραξη και  ο κήπος με τα καλλωπιστικά φυτά που το περιβάλλει.